joomla templates top joomla templates template joomla

RF Explorer Client for Windows displays "Configuration System Failed to Initialize" error message


In some cases users have reported this problem after an application or system crash, leading the RF Explorer for Windows application unable to work from that point on.

The root cause is likely a truncated or damaged configuration settings file, probably the outcome of a prior system crash. To make sure all those old files are deleted and we start fresh from default settings, please follow the next steps, they are a bit different for Windows XP than for Windows Vista/7/8, so select the right steps for your operating system.

Important: this process will delete the RF Explorer for Windows application preferences (such as color mode) and will reset everything to default. However, this will not delete the configuration frequencies you may have stored by name (Named Settings) so these will remain untouched.

For Windows XP:

* Close RF Explorer for Windows and any other application.
* Open a command line
* Type the following command:

    rd "C:\Documents and Settings\%username%\Local Settings\Application Data\RF_Explorer"    /s   /q

* That will delete all obsolete files. To make sure no settings remain, the next command should return "file not found" or equivalent message:

    dir "C:\Documents and Settings\%username%\Local Settings\Application Data\RF_Explorer"    /s   /q

After that is complete, please retry your RF Explorer for Windows (no need to reinstall, just run it normally) and let me know what you get.

For Windows Vista/7/8:

* Close RF Explorer for Windows and any other application.
* Open a command line started "As Administrator"
* Type the following command:

    rd "%localappdata%\RF_Explorer"    /s   /q

* That will delete all obsolete files. To make sure no settings remain, the next command should return "file not found" or equivalent message:

    dir "%localappdata%\RF_Explorer"   /s    /b

After that is complete, please retry your RF Explorer for Windows (no need to reinstall, just run it normally) and let me know what you get.

Comments   

# Diogo 2014-06-30 17:21
On Win7x64 after proceeding: Restarted with message "Root element is missing", and worked fine after that. Thank you for the solution. Saludos, :D
Reply | Reply with quote | Quote